top of page

Новорічно-різдвяна казка для Ржавця 11.01.18

Від Різдва до Водохреща наші предки українці ходили один до одного в гості, носили кутю, співали колядки, щедрівки й інші пісні-віншування з побажаннями добробуту, здоров’я, щастя. Напередодні Меланки співробітники Харківської обласної бібліотеки для дітей 11 січня вирішили відвідати Ржавецький психоневрологічний інтернат, щоб віддати часточку своєї доброти й зігріти серця вихованців.

Аби здивувати, фахівці бібліотеки ретельно підготувалися. І перед очима вихованців психоневрологічного інтернату постала лялькова вистава «Новорічно-різдвяна казка» за оповіданням Тетяни Майданович з книги «Охоронниця слова». Тут були і підступна Баба Яга Кістяна-Нога із прибічницею Сорокою, і Зайчик, і Вовк-сіроманець, і Віл, і Лисичка, і добрий Дід Мороз із чарівною морозильною палицею. Затамувавши подих, вихованці слідкували за перипетіями подій у казці, яка завершилася добре: Баба Яга Кістяна-Нога виправилася і пригостила усіх цукерками, Дід Мороз за українською традицією, засіваючи зерном, побажав доброго врожаю, радості, добробуту та міцного здоров’я, а Лисичка із Вовком швиденько зробили фотографії і подарували їх усім присутнім. Вихованцям настільки сподобалась вистава, що вони не хотіли розходитися, фотографувалися із героями, грали в ігру «І я», навіть коментували події казки.

Ще одним сюрпризом-подарунком для літніх людей став розпис пряників, спечених фахівцями бібліотеки. Завдяки підготовленим заздалегідь матеріалам, дружньому ставленню й створеному святковому настрою вихованці розмалювали хто як умів солодке печиво, вклавши часточку своєї душі. На кондитерських виробах з’явилися написи: імена тих, кому б хотілося подарувати пряники, чудернацькі візерунки й білі плями.

Ось такою світлою стала ще одна поїздка до Ржавецького психоневрологічного інтернату.

Избранные посты
Недавние посты
Архив
Поиск по тегам
bottom of page